EVO ZBOG ČEGA SE VIŠE ISPLATI KUPOVINA STANA KOJI ZAHTEVA RENOVIRANJE: Možete da uštedite novac, ali to nije sve
Zgrada/Ilustracija, Foto: Profimedia

investicija

EVO ZBOG ČEGA SE VIŠE ISPLATI KUPOVINA STANA KOJI ZAHTEVA RENOVIRANJE: Možete da uštedite novac, ali to nije sve

Iako na prvi pogled može izgledati kao dodatni napor i trošak, postoji nekoliko razloga zašto se isplati uložiti u stan u lošijem stanju

Objavljeno:

Otkrijte zašto je kupovina stanova za renoviranje pametna finansijska odluka. Uštedite na početnoj investiciji, povećajte vrednost imovine i ostvarite veći profit na tržištu nekretnina.

Kupovina nekretnina je jedna od najvažnijih investicija koje većina nas će ikada napraviti. Međutim, da li ste ikada razmatrali kupovinu stana koji zahteva renoviranje? Iako na prvi pogled može izgledati kao dodatni napor i trošak, postoji nekoliko razloga zašto se isplati uložiti u stan u lošijem stanju.

1. Ušteda na početnoj investiciji:

Stariji stanovi ili oni koji su u lošijem stanju često imaju nižu početnu cenu u poređenju sa potpuno renoviranim jedinicama. Ovo vam omogućava da uštedite na početnoj investiciji, što je posebno korisno ako imate ograničen budžet ili želite da maksimizirate svoju kupovnu moć.

2. Mogućnost većeg profita:

Jedan od najvećih benefita kupovine stana za renoviranje je mogućnost da ga prodate po znatno većoj ceni nakon što ga renovirate. Male promene, poput osvežavanja zidova, renoviranja kuhinje ili modernizacije kupatila, mogu znatno povećati tržišnu vrednost vašeg stana. To znači da vaše ulaganje u renoviranje može rezultirati znatno većim profitom kada odlučite da prodate stan.

1 / 8 Foto: Sasomange

3. Prilagođavanje stana vašim potrebama

Renoviranje stana vam omogućava da ga prilagodite vašim specifičnim potrebama i željama. Bez obzira da li želite da otvorite prostor, dodate više svetla ili unesete modernije elemente dizajna, renoviranje vam daje slobodu da stvorite dom po vašoj meri.

4. Dugoročna investicija

Kupovina stana za renoviranje može biti i dugoročna investicija. Čak i ako trenutno ne planirate da ga prodate, renoviranje može povećati vrednost vaše imovine tokom vremena. To znači da ćete možda imati veći kapital kada se odlučite da prodate ili da koristite svoju nekretninu kao siguran izvor prihoda kroz iznajmljivanje.

Kupovina stana za renoviranje može biti pametna finansijska odluka koja donosi brojne benefite. Ušteda na početnoj investiciji, mogućnost većeg profita, prilagođavanje stana vašim potrebama i dugoročna vrednost su samo neki od razloga zašto se isplati uložiti u nekretninu koja zahteva renoviranje. Dakle, sledeći put kada budete razmatrali kupovinu stana, možda vredi razmisliti o mogućnosti renoviranja kao načinu da maksimizirate svoj budžet i ostvarite veći povrat na uloženi novac.

Bonus video:

02:17

ZA SAMCE SAMO JEDNOSOBNI STANOVI! Stručnjak za nekretnine analizira nova pravila u Nemačkoj i da li i SRBIJU ČEKA SLIČAN ZAKON!

(Espreso/Sasomange.rs - Marko Bognar/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.